Kokostoppar deluxe!

 
 
Den innehåller bara fyra ingredienser, produceras på blott 25 minuter från start till mål – och är lika ljuvligt god som den är enkelt att baka ...
 
Jag är spritt språngande galet förälskad i allt som innehåller kokos. Därför behövde jag ingen längre betänketid när jag presenterades för ett bolivianskt recept med just kokos i huvudrollen. Cocadas ser ut ungefär som vanliga kokostoppar men bittermandelaromen tillför en extra dimension rent smakmässigt.
 
Det som framför allt utmärker detta bolvianska bakverk är den ljuvliga konsistensen. Kakorna innehåller inget strösocker och inget smör, men den kondenserade mjölken gör kokoskakorna härligt sega. Alla jag hittills bjudit på Cocadas har gett tummen upp. Bästa betyget är dock att de flesta som smakat dem, har velat ta kaka en till ...
 
RECEPT – COCADAS (ca 16 st)
 
Ingredienser:
 
1 burk kondenserad mjölk
1 påse kokosflingor
1 ägg
1-2 krm bittermandelarom
(eftersom jag älskar smaken tar jag 2,5!) 😄
 
Gör så här:
Blanda alla ingredienser i en bunke. Klicka ut på en plåt klädd med bakplåtspapper. Grädda på 160° i mitten av ugnen i cirka 20 minuter. Övergrädda inte, då förlorar kakorna lite av den sega konsistensen.
Tips: Om du tar i ett par matskedar extra kokos blir kakorna lite lättare att klicka ut.