När kakan blev till sand ...

Back in business efter en impulsbokad semesterresa till sköna Alassio i Italien.
Semester från bloggen innebär dock sällan att jag tar ledigt från min kakpassion. Bella Italia har mycket att erbjuda de som gillar sötsaker och till detta återkommer jag längre fram när jag listar mina italienska favoritrecept.
 
En som njöt i fulla drag av trattoriornas härliga desserter var i alla fall min dotter Bianca. Kolla hennes minspel i bildsekvensen nedan. :)
Däremot fick Daniela en rejäl åthutning av en italiensk signora vid bordet intill.
– Kakan gillar hon, men pastan åt hon minsann inte upp..., muttrade den finfina "donnan" samtidigt som hon viftade med händerna i en gest som tycktes betyda att dagens föräldrar minsann inte vet hur man uppfostrar barn.
Något kakbak blev det inte under veckan eftersom vi bodde på hotell och inte i lägenhet så gissa om abstinensen är stor nu... den här veckan väntar leverans till Trädgårdstjänst i Ystad på fredag och så blir det en kaka till födelsedagskalaset (Bianca fyllde 6 förra veckan) för mor- och farföräldrarna på söndag.
 
Att man kan baka även på stranden blev jag dock varse. Bianca bjöd på tårtor, chokladbollar och bullar som hon gjorde med hjälp av den finkorniga sanden. Och det finns faktiskt de som är riktigt skickliga på att "baka" med sand. Kolla här bara:
Nästa blogginlägg är inte långt borta.
En kärleksförklaring till mazarinkakan kommer under kvällen ...